Compost is niet weg te denken uit de landbouw. Het is een enorm rijke voedingsstof die de akkers veel voordelen biedt. De Kruisberghoeve werkt samen met allerlei particulieren en collega-landbouwers om van hun groenafval compost te maken.

Compost wordt vooral gezien als extra voeding voor de gewassen, maar het is veel meer dan dat. Het stimuleert het bodemleven wat heel belangrijk is voor de grond en de gewassen die erop geteeld worden. Het brengt de natuurlijke cyclus in beweging.

Het is een enorm rijke voedingsstof die de akkers veel voordelen biedt.

Van groenafval maken wij kwaliteitsvolle compost

Van groenafval maken wij kwaliteitsvolle compost die dan weer gebruikt kan worden op akkers en in de tuin. Door de verwerking van het groenafval zorgen we ervoor dat de CO₂ opnieuw in de grond kan in plaats van in de lucht. Ook qua stikstofbeheer is het dus een interessant product. We maken van een afvalproduct een hoogwaardige grondstof. Het is een circulair proces.

Verder is compost heel absorberend. Het verhoogt de watercapaciteit van de grond. Tijdens regenperiodes werk het als een spons voor het land. Bij droogte zal het water vrijkomen waardoor je minder moet bewateren. Dit zorgt er ook voor dat de akker geen water gaat opzoeken bij nabijgelegen rivieren of meren.

Kruisberghoeve is een Vlaco erkend composteerbedrijf.

Onze andere diensten