In 1992 begon de Kruisberghoeve voor het eerst met het spoelen van wortelen. Intussen is dit uitgebreid naar zowel spoelen als lezen, sorteren en snijden van verschillende gewassen zoals aardappelen en wortelen. Dit natuurlijk naargelang de verwachting van de klant.

Dankzij onze grote opslagcapaciteit kunnen wij de gespoelde producten tijdelijk opslaan om ze van daaruit met een laadcapaciteit van 120 ton per uur in vrachtwagens te laden voor transport.

Van het aanleveren van de oogst tot het afleveren van de gespoelde producten zorgen wij dat het proces verantwoordelijk, nauwkeurig en hygiënisch gebeurt zodat de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft.

Van het aanleveren tot het afleveren waarborgen wij de kwaliteit van de producten.

Ook hiermee proberen wij onze maatschappelijke taak te vervullen. Gewassen komen niet proper en gepoetst uit de grond. Er hangt nog aarde aan en er kan hout of stenen mee in de laadbak terecht komen. Veel afval wat op het land ligt komt bij ons terecht. Door de oogst eerst te spoelen blijft enkel het gewas over.

Optimalisatie, ook voor transport

Waarom is dat belangrijk? Omdat al dat vuil en natuurafval ook gewicht met zich meebrengt. Door vuile groenten op pad te sturen heb je een hoger totaalgewicht en dus meer vrachtwagens nodig die zorgen voor meer uitstoot. Door dit weg te halen kan er efficiënter en optimaal getransporteerd worden.

Onze spoelinstallatie krijgt dus heel wat te slikken. Gelukkig is deze perfect in staat om grote stenen, houtblokken, machine onderdelen, gereedschappen…die wel eens opgeschept kunnen worden tijdens de oogst, eruit te filteren zonder stuk te gaan. Moest er toch eens schade voorvallen, dan weten we dit snel op te lossen.

Alle delen van deze installatie zijn zowel compatibel als individueel bruikbaar, hierdoor kunnen wij ons richten op specifieke producten en wensen van de klant. We kennen de spoelinstallatie vanbinnen en vanbuiten. We hebben het dan ook zelf ontwikkeld.

Onze andere diensten